Защо да купуваме фермерски продукти онлайн
Защо да купуваме фермерски продукти онлайн
0
Защо да купуваме фермерски продукти онлайн?

Защо да купуваме фермерски продукти онлайн?

Пазаруването в днешно време става все по-достъпно и вече е много лесно да се поръчат качествени продукти онлайн. За целта е необходимо просто да имаме достъп до компютър или да използваме мобилния си телефон. Защо да купуваме фермерски продукти онлайн?

Това е важният въпрос, който много хора сигурно си задават. Какво е предимството и защо да предпочетем да поръчаме онлайн? Защо просто да не отидем до местния магазин или до някой от големите супермаркети? Ще се опитаме да отговорим на всички тези въпроси.

Качеството на продуктите

Плодовете и зеленчуците, които купувате не винаги са толкова пресни, колкото си мислите. Те първо се подготвят и сортират в складове. Едва след това, продуктите се изпращат в магазините из страната. Възможно е да седят с дни и дори седмици, преди да бъдат изпратени на конкретните магазини и да стигнат до вас.

Защо да купуваме фермерски продукти онлайн
Защо да купуваме фермерски продукти онлайн

Стандартна практика е плодовете и зеленчуците да се берат зелени, за да могат да издържат процеса на транспортиране до България. Има по-добър начин, да пазарувате от местни производители онлайн. Това, което ние от “Алфагарлик” правим е да ви предлагаме продукти само от български производители. Ние не съхраняваме продукти на склад. Това значи, че проуктите ви са били набавени в рамките на деня на доставката.

Повече хранитени вещества

Когато купувате продукти от ферми, вие купувате качетвени хранителни вещества. Колкото повече седят продуктите, толкова повече полезните им свойства се губят. Фермерите прибират реколтата си едва когато е готова и я продават до ден два след това. Тяхната продукцията е органична, като това ограничава риска да ядете продукти обработвани с химикали и пестициди.

Защо да купуваме фермерски продукти онлайн
Защо да купуваме фермерски продукти онлайн

Местна Икономика

Нашата общност печели, когато вие пазарувате местни продукти. Когато фермите  продадат продукцията си на местния пазар, те спестяват разходи за транспорт и складиране. По този начин се реализират по-високи печалби. Те могат да използват тези печалби за наемане на повече работници и закупуване на техника, с която да се оптимизира производството. Така те плащат данаци и такси, което е хубаво, защото тези пари после отиват за развитието на училища местните нужди. По този начин вашите пари се връщат обратно в местната икономика.

Опазване на Екосистемата

Фермерите опазват изкупуването на земята от предприемачи. От своя страна това предпазва земята от застрояване и гарантира запазването на екосистемата. Малките ферми засаждат най-различни видове култури, които големите ферми не биха могли да реализират на пазара. Причината за това са разходите по събирането и дистрибуцията на реколтата.

Защо да купуваме фермерски продукти онлайн
Защо да купуваме фермерски продукти онлайн

Време е да заложим на българското и да спрем да пазаруваме продукти идващи от други държави.

Много от тези държави са извън европейския съюз, а това означава, че законодателството съвсем не е на нужното ниво. Тези държави нямат забрани за използването на вредни химикали, нитрати, пестициди и други токсични препарати.

Здраве ви винаги трябва да е на първо място. Вече има редица проучвания, които свързват използването на вредни препарати с производството на замедеслки продукти. Това води до проявяването на заболявания все по-често срещани при все по-млади хора. Това са и причиниете ние твърдо да заставаме зад българските производители и да предлагаме тяхната продукция онлайн!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X